category big

Cselekedj

Segíteni, támogatni, jó ügyekért időnket, szaktudásunkat adni nagyszerű élmény. Ha 2014. április 22-ig,
a Föld napjáig 200 000-re leszünk, azzal annyi üvegházgázt tartunk vissza, mintha fél évre leállítanánk
8800 személyautót. Tegyünk többet, lassítsuk késsel-villával a klímaváltozást.

A hazai háztartások ökolábnyomának 42%-át az élelemfogyasztás teszi ki. Az élelemfogyasztás környezeti hatása nagyobb, mint az energiafogyasztásé, beleértve az autózást is.

A húsmentes nap nem újdonság. Déd- és nagyanyáink, akik még együtt éltek a természettel, hétfőn, szerdán és pénteken soha nem tettek húst az asztalra. A Föld Napja Alapítvány nagyanyáink fenntartható étkezési szokásait szeretné újjáéleszteni húsmentes hétfő kampányával, ezért csatlakozott a 2003-ban alapított nemzetközi húsmentes hétfő mozgalomhoz.

A Föld Napja Alapítvány célja, hogy a húsmentes hétfő ugyanolyan sok embert megszólító mozgalom legyen hazánkban, mint amilyenné a Föld napja (április 22.) vált mára.

Ha az ország fele csatlakozik a húsmentes hétfőhöz, akkor évente 5 millió tonnával kevesebb szén-dioxid jut a légkörbe, és kevesebbet kell költenünk az egészségügyre.

Ha pedig megfogadjuk a táplálkozási szakemberek javaslatát, és hetente háromszor nem eszünk húst, akkor már évente 15 millió tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a légkörbe.

 

Segíteni és jó ügyekért áldozni az időnkből, szaktudásunkból nagyszerű élmény, amely elégedettséggel és jó érzéssel tölthet el bennünket.


Jó ügyért kapni is jó! Adószám: 19019185-2-43 Köszönjük!


Ők már csatlakoztak. Elmondják, miért. Érdemes követni őket.