category big

Húsmentesek

Reggeltől estig frisset, minél több saját készítésűt és húsmenteset? El sem tudjuk képzelni, hogy telhet el egy nap hús nélkül, annyira megszoktuk, hogy az állati eredetű termékek mindig rendelkezésünkre állnak. Pedig új ízek, húsmentes finomságok várnak ránk reggelitől vacsoráig.

Pikáns hagymalekvár

Pikáns hagymalekvár

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Egyszerű, gyors, pikáns, és sokféle ételhez illik - egészben sült krumplival, rántott zeller, diófasírt mellé, pirítóssal vagy szendvicsre, pizzára halmozva… L. még pikáns almaszósz, narancsos káposztasaláta, egyéb saláták
Fűszeres lencsefőzelék

Fűszeres lencsefőzelék

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
A lencse diófasírttal valódi fehérjebomba, és önmagával sűrítve, tárkonnyal, mustárral fűszerezve az íze is remek. L. még diós lencsekrém, török lencseleves, lencse-dahl
Borscs gazdagon

Borscs gazdagon

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Szláv konyha nincs borscs nélkül: a leves alapja a cékla-káposzta, és ehhez jön még legalább 10-féle hozzávaló - akkor az igazi, ha megáll benne a kanál. L. még céklakrémleves, török lencseleves, vöröskáposzta-krémleves, fűszeres bableves
Almás hagymaleves

Almás hagymaleves

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Különösen télen csodát tesz egy forró hagymaleves – kevés kalória, sok rost némi almával pikánssá téve. L. még török lencseleves, narancsos sárgarépaleves, sütőtökkrémleves, céklakrémleves, zellerkrémleves
Kelsaláta ötféleképpen

Kelsaláta ötféleképpen

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Különösen télen csodát tesz az üdítően friss, roppanós kínaikel-saláta – kevés kalória, sok rost, fehérje és vitamin nyersen, ötféleképpen ízesítve. L. még almás-diós sárgarépa saláta, narancsos káposztasaláta, kelbimbósaláta, zöldbabsaláta, céklasaláta, borsók gyöngye
Almás-diós sárgarépa saláta

Almás-diós sárgarépa saláta

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Üdítően friss, gyors téli saláta – kevés kalória, sok rost, fehérje és vitamin nyersen. L. még kelsaláta ötféleképpen, kelbimbósaláta, zöldbabsaláta, céklasaláta, borsók gyöngye
Narancsos káposztasaláta

Narancsos káposztasaláta

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Nyersen az igazi ez a színpompás téli saláta – gyümölcsökkel, fűszerekkel keverd, ahogy szereted. L. még vöröskáposzta-krémleves, kelsaláta ötféleképpen, céklasaláta, almás-diós sárgarépa saláta
Pirított kelbimbó

Pirított kelbimbó

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Ősztől tavaszig gazdagítja étrendünket a kelbimbó - sokak által nem kedvelt jellegzetes ízét a rákellenes hatású sinigrin vegyület adja. Nyersen, párolva egyaránt értékes téli tápanyagforrás. L. még ötféle kelsaláta, kelbimbósaláta, fűszeres lencsefőzelék
Eperlekvár

Eperlekvár

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Túl sok epret szedtél, vettél? Levesnek nyersen, főzve lekvárnak épp jó lesz. Egyszerű, mindenmentes és gyorsan kész. L. még eperleves, őszibarackleves, házi gyümölcsjoghurt
Zöldborborsós csicserikrém

Zöldborborsós csicserikrém

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Fehérjedús csicserikrém zöldborsóval megbolondítva - megunhatatlan, és nem csak a hüvelyesek évében. L. még csicserikrém, mediterrán babkrém, diós lencsekrém, borsók gyöngye, mentás borsóleves
Petrezselymes csicserikrém

Petrezselymes csicserikrém

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Petrezselyem adja a csicserikrém zamatos ízét és zöld színét – felfrissít, sőt állítólag másnaposság ellen is hatásos. L. még csicserikrém, mediterrán babkrém, diós lencsekrém, zöldborsós csicserikrém
Spenótos-fokhagymás csicserikrém

Spenótos-fokhagymás csicserikrém

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Friss spenóttal az igazi a fehérjedús csicserikrém - megunhatatlan, és nem csak a hüvelyesek évében. L. még csicserikrém, mediterrán babkrém, diós lencsekrém, zöldborsós csicserikrém, borsók gyöngye, mentás borsóleves
Padlizsános csicserikrém

Padlizsános csicserikrém

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Így lesz különleges és fehérjedús a padlizsánkrém – a sült padlizsán főtt csicserivel, sok fokhagymával, citrommal, no meg fűszerekkel társítva remek újítás. L. még csicserikrém, mediterrán babkrém, diós lencsekrém, zöldborsós csicserikrém, spenótos-fokhagymás csicseri, petrezselymes csicseri,…
Mentás zöldborsókrém

Mentás zöldborsókrém

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Már a színe is üdítő - frissítő mentával remek reggeli, de citromos vagy csípős változata is biztos siker. L. még borsók gyöngye, mentás borsókrémleves, zöldborsós csicserikrém
Lencse-dahl

Lencse-dahl

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Az indiai dahl alapja lehet bármilyen lencse, bab, csicseri, borsó. Ahány ház, annyiféleképpen készül ez a laktató, fehérjedús fogás - sokféle zöldséggel, fűszerrel ízesíthető, kenyérrel, rizssel egyaránt tálalható. L. még török lencseleves, tárkonyos lencse, zöldségkrémek, diós…
Grillzöldségek serpenyőben

Grillzöldségek serpenyőben

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Gyors, fűszeres, rostos és minden évszakban más színekkel, ízekkel csábít – sütőben vagy a tűzhelyen is grillezhetünk az épp kéznél lévő zöldségekből remek fogást. L. még sült zöldségek, zöldségkrémek, tökköret, zöldséges egytál
Zöldséges egytál - briam többféleképpen

Zöldséges egytál - briam többféleképpen

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Ahány ház, annyiféle briam - a görög-arab zöldséges egytál sütőben és serpenyőben készítve egyaránt remek és jól variálható fogás – de a cukkini, padlizsán, paradicsom, krumpli, hagyma ötösét egyikből sem érdemes kihagyni. L. még sült…
Köret és saláta sült céklából

Köret és saláta sült céklából

  • 2014.03.12. 00:00
  • Írta: Administrator
Köretnek, levesnek, salátának, nyersen, sütve vagy főzve egyaránt remek a mélylilában pompázó cékla – együk minden héten ezt a jól tárolható, kiváló tápértékű, helyi és olcsó terményt. L. még céklaleves, céklasaláta másképp, céklalé, céklás tormakrém,…