category big

Húsmentesek

Reggeltől estig frisset, minél több saját készítésűt és húsmenteset? El sem tudjuk képzelni, hogy telhet el egy nap hús nélkül, annyira megszoktuk, hogy az állati eredetű termékek mindig rendelkezésünkre állnak. Pedig új ízek, húsmentes finomságok várnak ránk reggelitől vacsoráig.

Zöldségkrémek

Zöldségkrémek

  • 2014.04.25. 00:00
  • Írta: Administrator
Könnyű és gyors reggeli, vacsora - kínálhatjuk hasábokra vágott nyers idényzöldségekkel, pitával, pirított kenyérrel. Szendvicsbe kenve egészségesebb és olcsóbb tízórai, uzsonna, mint a sonka vagy a sajt.
Krémlevesek

Krémlevesek

  • 2014.04.25. 00:00
  • Írta: Administrator
Nyáron hűsít, télen melegít - ráadásul pillanatok alatt kész a nyáron frissítő gyümölcsökből, télen melengető zöldségekből mixelt könnyű, vitamindús krémleves.
Sült zöldségek

Sült zöldségek

  • 2014.04.24. 00:00
  • Írta: Administrator
A sütőben sült, kevés olívaolajjal, fűszerekkel ízesített idényzöldségeknél nincs finomabb egytálétel. Fűszerezzük bátran - kevesebb só kell hozzá.
Saláták

Saláták

  • 2014.04.23. 00:00
  • Írta: Administrator
Friss zöldsalátákból, zöldségekből, gyümölcsökből bátran fűszerezve bármikor készíthetünk egészséges, gyors salátákat - színesíti étrendünket. L. még toszkán kenyérsaláta, borsók gyöngye, kelbimbósaláta stb.
Köleskása sósan vagy édesen

Köleskása sósan vagy édesen

  • 2014.04.21. 00:00
  • Írta: Super User
A köles minden esszenciális aminosavat tartalmaz, rostdús és kalóriaszegény. Legalább hetente egyszer legyen étrendünk része. Reggelire, ebédre, köretként és vacsorára egyaránt finom. L. még kuszkusz
Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal

  • 2014.04.21. 00:00
  • Írta: Administrator
A sütőtök egészséges téli csemege, már a színe is melegít. Gyorsan elkészíthető, megfizethető és finom. Minél sötétebb narancsszínű a tökhús, annál több béta-karotint tartalmaz. L. még tökös tészta, tökkrém, tökköret, tök édes
Cukkinileves

Cukkinileves

  • 2014.04.21. 00:00
  • Írta: Administrator
A rostdús friss cukkini júniustól szeptemberig megfizethető áron kapható a piacokon: 95%-a szöveti víz, ezért kiválóan pótolja a szervezet vízszükségletét. L. még cukkinikrém, cukkinis metélt
Őszibarackleves

Őszibarackleves

  • 2014.04.21. 00:00
  • Írta: Administrator
Túl sok őszit vettél? Sebaj. Vagy kissé szappanízű? Levesnek nyersen épp jó lesz. Néhány perc, és kész. L. még krémlevesek
Fűszeres bableves

Fűszeres bableves

  • 2014.04.20. 00:00
  • Írta: Administrator
A bab sokféleképpen felhasználható, kiváló fehérjeforrás. Ha tehetjük, kerüljük a babkonzerveket, mert egészségtelenül sok sót tartalmaznak. L. még babos mártogatós, mediterrán babkrém, vegán chilis bab, babos minestrone
Toszkán paradicsomleves télen, nyáron

Toszkán paradicsomleves télen, nyáron

  • 2014.04.20. 00:00
  • Írta: Administrator
A paradicsom remek vitamin-, ásványianyag- és rostforrás. Ráadásul a hőkezelés, sütés-főzés is előnyére válik. Bazsalikommal, zellerrel fűszerezve igazán ízletes leves készíthető belőle. L. még gazpacho, toszkán kenyérsaláta
Zellerkrémleves

Zellerkrémleves

  • 2014.04.20. 00:00
  • Írta: Administrator
Különösen télen ideális a zellerkrémleves - kevés kalória, sok rost, sokféle vitamin és ásványi anyag. Egyszerű, sokféleképpen ízesíthető, olcsó. L. még zeller sütve, rántva és kapros zellerkrém
Tavaszi zöldségleves

Tavaszi zöldségleves

  • 2014.04.19. 00:00
  • Írta: Administrator
Nagyi tavaszi levesének színét a sárgarépa adja. Többnyire tavasz közeledtével került az asztalra, amikor már szűkében volt a család a télire eltett egyéb zöldségféléknek. Egyszerű, könnyű és ízletes a hamis húslevesként is emlegetett leves.
Török lencseleves

Török lencseleves

  • 2014.04.18. 00:00
  • Írta: Administrator
A lencse az egyik legjobb növényi fehérjeforrásunk. Vörös lencséből pillanatok alatt kész az étel - vékony a héja, előáztatni sem kell. L. még diós lencsekrém, lencse-dahl, fűszeres lencsefőzelék, borscs gazdagon
Narancsos sárgarépaleves

Narancsos sárgarépaleves

  • 2014.04.18. 00:00
  • Írta: Administrator
Narancs és sárgarépa - már a színük is melenget. Sokféleképpen fűszerezhető, egyszerű, olcsó és nagyon finom krémleves hűvös, borongós őszi, téli napokra. L. még narancsos sütőtökkrémleves, gesztenyekrémleves, mentás borsókrémleves, céklakrémleves, zellerkrémleves, török lencseleves
Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves

  • 2014.04.18. 00:00
  • Írta: Administrator
Az értékes tápanyagokban gazdag gesztenye levesként is remek fogás. Tápláló, ízletes téli vitaminforrás – nem csak ünnepek idején. L. még narancsos sárgarépaleves, sütőtökkrémleves, mentás borsókrémleves, céklakrémleves, zellerkrémleves
Vöröskáposzta-krémleves

Vöröskáposzta-krémleves

  • 2014.03.16. 00:00
  • Írta: Administrator
A vöröskáposzta több rostot és C-vitamint tartalmaz, mint a zöld. Ásványi anyagban is gazdagabb: több benne a kalcium, a vas és a kálium. L. még céklaleves, narancsos káposztasaláta, borscs gazdagon
Céklaleves

Céklaleves

  • 2014.03.16. 00:00
  • Írta: Administrator
A cékla kiváló tápértékű, helyi és olcsó termény. Levesnek hidegen, melegen egyaránt remek. Vashiányosoknak különösen ajánlott. L. még céklasaláta másképp, céklalé, céklás tormakrém, zöldséges rizottó
Céklasaláta másképp

Céklasaláta másképp

  • 2014.03.16. 00:00
  • Írta: Administrator
A cékla jól tárolható, kiváló tápértékű, helyi és olcsó termény. Fogyasszunk belőle minél többet nyersen. L. még céklaleves, céklalé, céklás tormakrém, céklahumusz, céklaköret