category big

Különösen télen csodát tesz egy forró hagymaleves – kevés kalória, sok rost némi almával pikánssá téve. L. még török lencseleves, narancsos sárgarépaleves, sütőtökkrémleves, céklakrémleves, zellerkrémleves

Öt perc alatt kész ez a kánikulában életmentő kalóriaszegény finomság - minden szempontból energiatakarékos, a konyhát sem melegíti. L. még gazpacho, cukkini-, cékla-, őszibarack- és eperleves

Jéghidegen tálalt zöldségleves andalúz módra – gyorsan kész, megunhatatlan vitaminbomba. Főzni sem kell, ami nem elhanyagolható szempont kánikula idején. L. még uborka-, cukkini-, cékla-, őszibarack- és eperleves

Legalább annyi recept létezik, ahány olasz falu - néhány alapszabályt követve kedvenc zöldségeidből készülhet, ahogy szereted. Mindig abból főzzük, ami éppen terem. Egyszerű, könnyű, laktató finomság minden évszakban - csak kreatívan. L. még fűszeres bableves

Túl sok epret szedtél, vettél? Levesnek nyersen épp jó lesz. Diótejjel vagy citromfűvel - néhány perc, és kész. L. még őszibarackleves, házi gyümölcsjoghurt, eperlekvár

Az értékes tápanyagokban gazdag gesztenye levesként is remek fogás. Tápláló, ízletes téli vitaminforrás – nem csak ünnepek idején. L. még narancsos sárgarépaleves, sütőtökkrémleves, mentás borsókrémleves, céklakrémleves, zellerkrémleves

Narancs és sárgarépa - már a színük is melenget. Sokféleképpen fűszerezhető, egyszerű, olcsó és nagyon finom krémleves hűvös, borongós őszi, téli napokra. L. még narancsos sütőtökkrémleves, gesztenyekrémleves, mentás borsókrémleves, céklakrémleves, zellerkrémleves, török lencseleves

A lencse az egyik legjobb növényi fehérjeforrásunk. Vörös lencséből pillanatok alatt kész az étel - vékony a héja, előáztatni sem kell. L. még diós lencsekrém, lencse-dahl, fűszeres lencsefőzelék, borscs gazdagon

Különösen télen ideális a zellerkrémleves - kevés kalória, sok rost, sokféle vitamin és ásványi anyag. Egyszerű, sokféleképpen ízesíthető, olcsó. L. még zeller sütve, rántva és kapros zellerkrém

Nagyi tavaszi levesének színét a sárgarépa adja. Többnyire tavasz közeledtével került az asztalra, amikor már szűkében volt a család a télire eltett egyéb zöldségféléknek. Egyszerű, könnyű és ízletes a hamis húslevesként is emlegetett leves.

1. oldal / 2