category big

Kiadványok

Hasznos irodalom a tájékozódáshoz, a klímabarát életvitel kialakításához.

 

Állatok a tányéromon

Állatok a tányéromon

  • 2014. február 12., szerda 06:58

Jonathan Safran Foer könyve a legeredetibb hangvételű könyv, amit ebben az évszázadban írtak az étkezés témakörében. Rengeteg humorral, iróniával és ébresztő gondolatokkal mutat rá a húsipar és a húsevés visszásságaira, illetve arra, hogy az állatokhoz való viszonyunk sok esetben milyen méltánytalan és tisztességtelen.

Tovább


Komposztkalauz

Komposztkalauz

  • 2014. február 12., szerda 06:58

A Biokultúra füzetek negyedik kötete a komposztálás témáját tárgyalja. Minden, amit a házi komposztáláshoz tudni kell és érdemes!

Tovább


A városi tanya

A városi tanya

  • 2014. február 12., szerda 06:55

Ahogy nincs két egyforma kert, úgy nincs két egyforma élet sem. Néhány egyszerű alapelv mentén azonban sokban igazíthatjuk saját életmódunkat és közvetlen környezetünket a bolygó adottságaihoz és a természet rendjéhez. Ehhez kíván segítséget nyújtani ez a könyv – az önellátás, a takarékosság és a környezettudatosság szemléletének bemutatásával.

Tovább


Önfenntartó biogazdálkodás – permakultúra

Önfenntartó biogazdálkodás – permakultúra

  • 2014. február 12., szerda 06:55

Hogyan gazdálkodjunk növényeinkkel vegyszerek nélkül? Szükségesek-e a vegyszerek a növényvédelemhez? Mi az a permakultúra? Baji Béla sok hasonló kérdésre ad választ, melyeket gyakorlati tapasztalatokkal is alátámaszt.

Tovább


A világ helyzete 2011 – Földünk élelmezése

A világ helyzete 2011 – Földünk élelmezése

  • 2014. február 12., szerda 06:51

Olyan világban élünk, ahol minden eddiginél több élelmet termelünk, és ahol ennek ellenére szinte változatlan a milliárdnyi éhező száma. Földünk élelmezése válaszúthoz érkezett. A világ mezőgazdaságának gondjai jóval meghaladják az éhezés problémáját – egy olyan korban, amikor az élelemtermelés a megművelhető föld, a felhasználható víz és az olcsó olaj korlátait feszegeti.

Tovább


A leves hazudik

A leves hazudik

  • 2014. február 12., szerda 06:51

Vajon mi a közös a csokoládéban, a kutyaeledelben és a szájvízben? Mi az, ami a műsajtban éppúgy benne van, mint a perecben és a fogkrémben? Egy jó adag kémia adalékanyagokkal fűszerezve: szinte nincs termék asztalainkon és tányérjainkban a modern élelmiszerfeldolgozás közreműködése nélkül.

Tovább


A világ helyzete 2013 – Van még esély a fenntarthatóságra?

A világ helyzete 2013 – Van még esély a fenntarthatóságra?

  • 2014. február 12., szerda 06:49

A környezeti irodalom klasszikusaként jegyzett, globális világunkra kitekintő sorozat 23. kötetének alcíme, a Van még esély a fenntarthatóságra? jelzi, hogy a 24. órában vagyunk – cselekednünk kell, mert az emberi társadalmak jóléte a Föld ökológiai rendszereinek működőképességétől függ.

Tovább


Hétköznapi kalauz

Hétköznapi kalauz

  • 2014. február 12., szerda 06:40

A praktikus kézikönyv nyomon követi házon belüli és házon kívüli mindennapi életvitelünket. Célja a felkészítés az alkalmazkodásra, a meglévő és eljövendő problémák megoldására úgy, hogy javuljon életünk minősége, kiadásaink viszont csökkenjenek.

Tovább