category big

Húsmentes hétfő hírlevél - 2017 - március

  • hétfő, 20 március 2017 01:00

 

 

medvehagyma Medvehagyma - valódi tavaszi ízbomba

A medvehagymát időjárástól függően március közepétől május elejéig lehet szedni árnyas erdőkben. Ne szedjük le az összes levelet a tőről, így védjük a növényt, hogy jövőre is ki tudjon hajtani – nem kell sok belőle, hagyjunk másoknak is. A vasban különösen gazdag, fokhagymaízű növény száras leveleivel sokféle mártogatós, saláta ízesítő, és pestóként is remek fogás.

Tovább

 

  


viznyomok ujVíz világnapja március 22. - Tudod, mennyi vizet eszel?

Furcsán hangzik, de több vizet eszünk, mint amennyit megiszunk. Bármily hihetetlen, de napi vízfogyasztásunk mindössze átlag 3,6%-a látható – ennyit használunk el naponta ivásra, főzésre, mosásra, mosakodásra stb. Ez a látható napi vízmennyiség csak a töredéke annak, amennyit ételeinkkel "megeszünk" - szinte hihetetlen, de egy nagy szelet steak csaknem 107 fürdőkádnyi vizet rejt.

 Tovább

 


vega portugal Vega törvény Portugáliában

A portugál parlament 2017. március 3-án megszavazta az ún. „vega” törvényt, amely „előírja, hogy minden közétkezde kínáljon legalább egy vegetáriánus menüt Portugáliában”, köszönhetően a Portugál Vegetáriánus Egyesület kampányának, amely 2016-ban több mint 15 000 aláírást gyűjtött a törvényt kezdeményező petíciójához és annak parlamenti vitájához.

Tovább