category big

Húsmentes hétfő hírlevél - 2017 - február

  • péntek, 24 február 2017 01:00

 

 

kuka tele Fele a szemétbe megy, pedig több embernek több kell

A megtermelt élelem 20%-a, sőt valójában a fele vész kárba világszerte – ez jóval több, mint korábban feltételezték. Márpedig élelemből egyre több kell a növekvő népességnek, ám a mennyiség növelését a pazarláson kívül az éghajlatváltozás és a természeti források, a víz, a talaj kimerülése is erősen megkérdőjelezi – áll a FAO legújabb jelentésében.

Tovább

  


iskolakertFrissen az asztalra - tervezzünk veteményest!

Sok a kertes ház az országban, ám egyre kevesebb a konyhakert. Pedig már egy 10 négyzetméteres földdarab – vagy a balkonkertben néhány nagyobb cserép – elég ahhoz, hogy legyen mindig kéznél friss paradicsom, saláta és sokféle fűszernövény. Közeledik a tavasz, ideje tervezni, hogy miből mennyi és hova kerüljön a kertbe. Budaörsön iskolakertet terveztünk.

 Tovább

 

 


huvelyesek0 Csicseri, borsó, bab, lencse, fekete szemű menyecske...

A húshagyó keddel véget érő farsangi mulatságok után kezdődik a húsvétig tartó böjti időszak. A népdalban is megénekelt csicserikkel és társaival a böjtölés egyáltalán nem lemondás, sőt segít áttérni egy egészségesebb és fenntarthatóbb étrendre. Új ízek, rostos színkavalkád, finom fűszerek... 40 nap hús és hiánytünetek nélkül, testben és lélekben megújulva. Kezdés 2017. március 1.

Tovább