category big

Frissek

Világszerte terjed a húsmentes hétfő – sokan érzik úgy, hogy tenniük kell egészségünk és klímánk védelméért. Válogatás a világ híreiből.

A hús és a sajt a legkevésbé klímabarát

A hús és a sajt a legkevésbé klímabarát

  • %2014. %041 %15. %AM %01:%jan.

Az élelmiszerek közül a bárány- és marhahúsnak, valamint a sajtoknak a legnagyobb a karbon-lábnyoma. A zöldség és a gabona még mindig a „legzöldebb” élelmiszer. Már csak ezért is érdemes csökkenteni a húsfogyasztásunkat.

Cikk itt


1000 kilogrammos tányér

1000 kilogrammos tányér

  • %2014. %041 %14. %AM %01:%jan.

Mi, magyarok, fejenként 57 kg tiszta húst eszünk meg egy évben. Kiszámoltuk, hogy ha 500-an összefogunk és négy héten keresztül a hét napból csak négyen eszünk húst, akkor azzal majdnem 1000 kg-ot spórolunk meg.

Cikk itt

 


Tényleg káros a vörös hús?

Tényleg káros a vörös hús?

  • %2014. %041 %13. %AM %01:%jan.

Ehetünk-e annyi húst, ami már káros az egészségre? A legutóbbi átfogó felmérések alapján nem maga a vörös hús veszélyes, hanem a feldolgozása során felhasznált adalékanyagok.

Cikk itt


Segít megmenteni a bolygót, ha vegetáriánusok leszünk?

Segít megmenteni a bolygót, ha vegetáriánusok leszünk?

  • %2014. %041 %06. %AM %01:%jan.

Az utóbbi évtizedben világszerte 20 százalékkal nőtt a húsfogyasztás, annak ellenére, hogy a környezetre gyakorolt hatásait aggodalmak övezik. Laurie Tuffrey annak jár utána, tényleg segíthet-e a bolygón, ha nem eszünk húst.

Cikk itt


9. oldal / 9