category big

Amilyen egyszerű, olyan finom - önmagában, újkrumplival vagy bulgurral, télen-nyáron köretként egyaránt megunhatatlan. L. még mentás borsóleves, tökköret, zöldbabsaláta, kelbimbósaláta, pikáns almaszósz, toszkán kenyérsaláta, ötféle kelsaláta

Öt perc alatt kész ez a kánikulában életmentő kalóriaszegény finomság - minden szempontból energiatakarékos, a konyhát sem melegíti. L. még gazpacho, cukkini-, cékla-, őszibarack- és eperleves

Jéghidegen tálalt zöldségleves andalúz módra – gyorsan kész, megunhatatlan vitaminbomba. Főzni sem kell, ami nem elhanyagolható szempont kánikula idején. L. még uborka-, cukkini-, cékla-, őszibarack- és eperleves

Legalább annyi recept létezik, ahány olasz falu - néhány alapszabályt követve kedvenc zöldségeidből készülhet, ahogy szereted. Mindig abból főzzük, ami éppen terem. Egyszerű, könnyű, laktató finomság minden évszakban - csak kreatívan. L. még fűszeres bableves

A laktató, vendégváróként is remek saláta, a toszkán panzanella alapja a tömör, szikkadt kenyér lédús zöldségekkel, olívaolajjal, bazsalikommal frissre ízesítve. L. még kuszkusz, ahogy szereted

Egyszerű, gyors, olcsó – üvegbe zárva télen is élvezheted a természet tavaszi ajándékát. Valódi ízbomba – kevés is elég belőle kenyérre, tésztára, levesek, mártások ízesítésére.

Kissé bizarr, ám annál finomabb ez a gyorsan elkészíthető rizottó – mindenféle zöldség, rizs, fűszerek, és kész. L. még kuszkusz sült padlizsánnal, tormakrém házilag, borcs, illatos kuszkusz

Az értékes tápanyagokban gazdag gesztenye levesként is remek fogás. Tápláló, ízletes téli vitaminforrás – nem csak ünnepek idején. L. még narancsos sárgarépaleves, sütőtökkrémleves, mentás borsókrémleves, céklakrémleves, zellerkrémleves

Narancs és sárgarépa - már a színük is melenget. Sokféleképpen fűszerezhető, egyszerű, olcsó és nagyon finom krémleves hűvös, borongós őszi, téli napokra. L. még narancsos sütőtökkrémleves, gesztenyekrémleves, mentás borsókrémleves, céklakrémleves, zellerkrémleves, török lencseleves

A lencse az egyik legjobb növényi fehérjeforrásunk. Vörös lencséből pillanatok alatt kész az étel - vékony a héja, előáztatni sem kell. L. még diós lencsekrém, lencse-dahl, fűszeres lencsefőzelék, borscs gazdagon